טכנולוגיות ביטחון הפנים עוברות בשנים האחרונות מהפכה, כאשר יכולות מהעולם הצבאי נכנסות גם ליישומי ביטחון פנים. אחת החברות שמובילה את המהפיכה היא היקוויז׳ן אותה מייצגת בישראל חברת HVI. הפתרון שמציעה החברה כולל שילוב בין מכ״מ ה-DS-PRI120 למצלמות PTZ, לאחיזת תא שטח אוטונומית.
זיהוי איום ממרחק מאות מטריםהרעיון פשוט. מכ״ם הפועל בטכנולוגיית דופלר מספק יכולות זיהוי, איתור וסיווג איומים במתארים שונים, ביניהם הגנה היקפית של מתקנים, מבנים, חניונים ועוד. למכ״מ מחברים מצלמות PTZ, וכך ניתן לחקור את האיום באמצעות מוקד מרוחק בזמן אמת.
בהיקוויז׳ן הבינו ששוק ביטחון הפנים דורש מערכות אוטונומיות שיכולות לאבטח מיקום 24/7. הסיבות לכך רבות – חסכון בכוח אדם, רצון לקבל התראה מיידית עוד לפני שמגיע רכב הסיור ועוד. ״הלקוחות כיום רוצים לאבטח כמה שיותר אתרים ממוקד אחד מרכזי״, אומרים בחברה.
עד היום, פתרונות אבטחת אתרים נסמכו על גדרות ומצלמות, כאשר לכל שיטה יש מגרעות. עלות ההקמה של גדרות יקרה ואם מוסיפים חיישן אינדוקטיבי ישנן התראות שווא רבות. באופטיקה יש צורך בראות טובה ומרחקי הזיהוי מוגבלים. אם הפתרון דורש אחיזה של שטח בגודל 100-200 מ״ר, יש צורך בהרבה מצלמות – והעלות בהתאם.
לעומת זאת, מכ״ם אחד מאפשר אחיזה של שטח בגודל 150 מ״ר, אליו אפשר לחבר ארבע מצלמות. המכ״מ מספק מפתח 120 מעלות ומסוגל לזהות רכב ממרחק 150 מטרים וזיהוי אדם ממרחק 120 מטרים. את המכ״מ מתקינים על עמוד סטטי ולאחר כיול קצר המערכת פועלת ברציפות ללא מגע יד אדם. האם נדרש כיול חוזר? ובכן, כיול חוזר נדרש רק אם הייתה תזוזה של המכ״מ או המצלמות, אירוע הנחשב יחסית נדיר.
שליטה ובקרה – הדור הבא
המכ״מ של היקוויז׳ן כולל מספר מנגנונים להפחתת התראות שווא. ביניהם זיהוי אובייקטים מעל 20 ק״ג ועד גודל אובייקט מסוים, הגבלת המהירות של האוביקט ועוד. ניתן לנטר באמצעותו אובייקטים כמו רכבים, אנשים ובעלי חיים. בנוסף, באמצעות כיוונון האות והרגישות, ניתן לבנות שכבת אנליטיקה לדפוס הפעולה של האובייקט, חציית קו וירטואלי, חדירה לפוליגון ועוד.
את המכ״מ והמצלמות ניתן לרכוש ולהתקין כמכלולים נפרדים או כחלק ממערכת שו״ב מלאה. במקרה זה, מחברים את האלמנטים בשטח למערכת HikCentral של היקוויז׳ן המאפשרת שליטה מלאה על תא השטח. כולל קביעת חוקה לפעילות המכ״מ והמצלמות, דרכי השיתוף עם הקב״ט והמוקד (דוא״ל, התראות SMS) ועוד.
כמו גם, את המכ״מ אפשר לחבר באמצעות חיבורים יבשים למערכות צד ג׳ כגון צופר. בתרחיש זה, שנוסה בישראל, ברגע שמתקבלת התראה מהמכ״מ על חציית קו או כניסה לפוליגון, המכ״מ מפעיל צופר ומרתיע את הפולשים.
ניתן לחבר את המכ״ם גם למרכיב NVR לצורך הקלטת השידור מהמצלמות בצורה אוטומטית, כולל שליחת דוא״ל, תמונות או סרטונים לקב״ט בכל אירוע. כאמור, ניתן לחבר ארבע מצלמות על מכ״ם אחד או ארבע מכ״מים על מצלמה אחת. לאחר כיול המכ״מ, משייכים אליו את המצלמה באמצעות תוכנה (על בסיס כתובת IP) ועושים כיול חד פעמי ליצירת נקודת ייחוס משותפת בין המכ״מ למצלמה. לאחריו, המצלמה יודעת לעקוב באופן אוטומטי אחרי האלומה של המכ״ם.
בהיבט פליטת הקרינה, המכ״ם עבר את כל הבדיקות של משרד התקשורת הישראלי וצריכת החשמל נעשית בפרוטוקול POE שאינו מחייב מקור אנרגיה גדול בקרבת מקום. המכ״ם משווק מספר שנים בשוק העולמי והותקן במספר פרויקטים מסחריים בישראל וצרפת בשנים האחרונות.
המטרה: אפקטיביות כלכלית
אין ספק כי עולם ביטחון הפנים עובר תמורות רבות המתבססות על כניסת טכנולוגיות כמו מכ״ם, מצלמות ומערכות שו״ב. היכולת לשלוט על שטח גדול של מאות מ״ר, כמו חניון, באמצעות מכ״מ יחיד וסט מצלמות, ממוקד מרכזי. במקום להחזיק עשרות או מאות סיירים רכובים, ניתן לאבטח מאות אתרים מבוזרים ברמת יעילות מירבית.
כל השגת גבול המנוטרת על ידי סימון פוליגון או גבול וירטואלי, מדווחת באופן מיידי לקב״ט בדוא״ל או SMS. באמצעות הטלפון הסלולרי או המחשב הנייד, ניתן לדעת תוך שניות מה האירוע על בסיס צפייה בתמונות או סרטוני וידאו מהשטח. יכולות אלו מאפשרות לחברות אבטחה להיות אפקטיביות יותר, ובסופו של דבר – רווחיות יותר.